Той публикува в профила си в Туитър няколко снимки и написа:

"Оградата на границата от птичи поглед. Нито един от критикарите не дойде, а исках да видя как щели да я прескочат или прережат - лъжи!".

Вчера съпредседателят на "Обединени патриоти" обяви, че е поканил БСП, които сезираха прокуратурата за нарушения при изграждането на преградното съоръжение, но те му отказали. По думите му явно истината не ги интересувала.

От ДПС също не са приели такава покана, съобщиха от правителството.

Няма злоупотреби при строителството на оградата по българо-турската граница, заяви днес Симеонов, след като инспектира завършването на последния, най-тежък участък от съоръжението на територията на Бургаска област, предаде БНР.

Вижте снимки от огледа >>

В двучасовия оглед участваха още депутати от ГЕРБ и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. От дългата близо 200 км ограда остава да бъдат завършени по-малко от 5 км между Ямболска и Хасковска област. Над 160 милиона лева са инвестирани в строителството на съоръжението. 580 лева на метър струва изграждането на едноредова ограда, там където според проектантите не е било необходимо да бъде двуредова, подчерта вицепремиерът по повод критиките на БСП.

"Знаем, че оградата е проектирана едноредова, съответно е извършено строителството с всичките етапи по Закона за устройство на територията. Приета е с приемателна комисия и никъде няма такива злоупотреби, каквито си фантазират хората, които не са идвали", каза той.

Симеонов обаче ще настоява за промени в Закона за обществените поръчки, за да не се провеждат конкурси, когато се отнася за технически средства и съоръжения, свързани с националната сигурност.

200 хиляди лева на година ще струва поддръжката на съоръжението на територията на Бургаска област, уточни Чолаков.

"Още от миналото лято обърнах внимание на “Гранична полиция“ на МС, че това съоръжение изисква поддръжка. Съоръжението трябва да бъде предадено за управление на Гранична полиция", добави областният управител.