Рийс, която сменя Джеймс Уорлик, е снимана на Мемориала на Ейбрахам Линкълн и обяснява, че това е едно от любимите й места във Вашингтон.

Дипломатът, която трябва да дойде в България след няколко седмици, разказва, че САЩ и България споделят ценностите, които Линкълн защитава – човешките права и демократичните свободи.

През последните години имах честта да оглавя две мисии на Балканите и да служа като заместник-преговарящ по договора с Русия за контрола на въоръженията, разказва тя на фона на снимки от предишните й назначения.

Рийс обещава като посланик да запознае повече американци с възможностите за инвестиции в България, да се разшири сътрудничеството в сигурността между София и Вашингтон, да подкрепи усилията за подобряване на съдебната ни система, както и да обогати познанията за културата и историята на България и САЩ. Във видеото се появява и снимка на държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън в църква.

Рийс разказва, че със семейството й обичат излетите и плаването с лодка, и очакват с нетърпение да изследват българските планини и морския бряг, да посетят градовете и да разгледат културата и изкуството ни.

Преди всичко очакваме да се срещнем с вас - българите, казва новият посланик и завършва клипа с българското "До скоро".