Министърът на финансите Асен Василев назначи със свои заповеди трима нови заместник-директори на Агенция "Митници", съобщават от ведомството. Това са Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. И тримата имат дългогодишен опит в системата на митниците.

Миналата седмица бе сменен шефът на Агенцията. Павел Тонев застана начело на институцията.

На Лъчезар Кръстев е възложен ресор митническа дейност и методология и митнически лаборатории.

Лъчезар Кръстев е роден на 04.05.1969 г. Почти целият му професионален опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване е от 1991 г. до 2014 г., като заема различни позиции в специализираната администрация и ръководни постове като началник отдел, началник на митнически бюра "Обеля" и "София - Изток" и заместник-директор на Агенция "Митници". След напускане на митническата администрация е работил в областта на спедицията и логистиката. Има висше икономическо образование, придобито в Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС и специализация по икономика в Германия. Владее немски и английски език.

Лъчезар Кръстев е новият зам.-шеф на "Митници"

Снимка: Агенция "Митници"

Павел Геренски ще ръководи ресор акцизна дейност и методология и информационни системи. Той е роден на 13.07.1968 г. Има над 20 годишен стаж в Агенция "Митници" на различни позиции, включително началник отдел и заместник-началник на митница. Ръководил е Митница Кулата и Митница Пловдив. Инженер по електроника и автоматика, има и следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС. Владее английски и руски език.

Павел Геренски е новият зам.-директор на Агенция "Митници"

Снимка: Агенция "Митници"

Румен Данев е назначен с ресор митническо разузнаване и разследване и правна дейност. Румен Данев е роден на 29.10.1958 г. Работил е в районен съд Костинброд и като юрисконсулт. Работа в Агенция "Митници" започва през 1995 г. на експертна длъжност. От 2000 г. до 2009 г. е директор на дирекция "Митническо разузнаване и разследване". След напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности. Магистър по "Право" - завършил Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

От длъжностите им са освободени досегашните двама заместник-директори на Агенция "Митници" Борислав Борисов и Георги Александров.