Предложеният за финансов министър Пламен Данаилов разкри къде и какво е работил с пост във Фейсбук, провокиран от "изнесените откровени неистини и внушения" относно него:

"Във връзка с изнесените откровени неистини и внушения относно мен, ви предоставям само факти!

Професионалният ми опит включва:

- Финансов мениджър на българските подразделения на Publicis Marc Group - една от най- големите комуникационни агенции в България, Европа и света;

- Финансов мениджър на Astra Zeneca- е една от най-големите фармацевтични компании в България, Европа и света;

- Главен финансов директор и член на борда на директорите на KAI GROUP - най-големият производител на керамични плочки в България и на Балканския полуостров;

- Главен финансов директор и член на борда на директорите на Azira Food Holding - един от най-големите производители на готови храни в България.

Да, вещо лице съм, но и консултант и управлявам консултантска компания! И на въпроса от какво се издържам, само за миналата година платените от мен като физическо лице данъци и осигуровки са над 45 хиляди лева.

По-рано зам.- председателят на парламента и депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!"Татяна Дончева изрази резервите си относно номинацията на Пламен Данаилов за финансов министър в проектокабинета на ИТН.

"Предлага се финансовото министерство да се поеме от вещо лице в Софийски градски съд. Човек, който не може да се издържа от приходите си от тази работа. "Има такъв народ" не казват кой е и къде е работил в последните 10-15 г. Важно е да се знае с кой и къде са работили",  заяви снощи в предаването "Панорама" Татяна Дончева.