Ще обжалвам решението на съда по делото с Бойко Борисов, каза пред журналисти в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова. Софийският градски съд отхвърли като неоснователни исковете за обезщетение, заведени от Бойко Борисов и Корнелия Нинова един срещу друг. Решението подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд, в двуседмичен срок.

доста време давах отговори и обяснявах, сега искам да задавам въпроси. А те са - първо, да чуя всички говорители, които много гръмко твърдяха, че съм била член на СДС и даже и зам.-министър на Иван Костов, ги питам какво ще направят сега. В съдебното решение тези обвинения са определени така: "неистинност на приписваните обстоятелства", "по делото липсват данни ищцата Корнелия Нинова действително някога да е била член на СДС". По делото са проведени експертизи, изслушани са свидетели и изводът е следният - "няма данни да е била някога каквото и да е в СДС, коментира Нинова.

Тя припомни, че е завела това дело срещу Борисов и за определението "Г-жа Лъжа", което след него се повтаряло многократно от много активисти на ГЕРБ. Заключението на съда в днешното решение е следното - че това обвинение е "безлично, абстрактно, безадресно", "касае се за жена политик, но не и за Корнелия Нинова". Значи всяка жена политик в България може да се чувства "Г-жа Лъжа", но аз да не се чувствам така - това е изводът на съда. Надявам се да спрат и с "Г-жа Лъжа, каза още лидерът на БСП.

Нинова бе категорична, че на основание на тези мотиви на съда ще обжалва решението му, защото заключението е, че и двете неща - неистинните твърдения, че съм била в СДС и безадресното "Г-жа Лъжа", не би трябвало да са й причинили обида или притеснения. Но при такива ясни мотиви нямам друг избор, освен да обжалвам това решение на втора инстанция, изтъкна Нинова.

Тя припомни, че сумата, която е присъдена Борисов да ѝ плати като разноски по делото - 1680 лева, ще бъде преведена на семейство с дете с увреждане.

Съдът отхвърли иска от страна на Борисов към мен за думите "Крадецът вика: "Дръжте крадеца", като се е позовал, че това е цитиране на българска поговорка и не е моя обида към него, каза още Корнелия Нинова.