"Никой досега не е подал заявление за напускане, нито в Перник, нито в Пловдив. Явно е медийно, за да се вмени, че партията се разпада" - това заяви пред bTV председателят на БСП Корнелия Нинова след вълната от заявки за напускащи социалисти. Вместо това обаче според нея партията сама се оздравила, защото имала "чувство за самосъхранение". 

Според Нинова малка група атакува партията "по грозен начин" и не се съобразява с мнозинството в БСП: "Това са хора, които от години наред се опитват да овладеят БСП и да я управляват, така че да бъде в техен личен интерес".

Тя коментира и отлива на избиратели от Социалистическата партия, като обясни, че иска да обединяват хора около идеи и кауза, а не всеки да си гони целите и личния интерес. "Подадохме ръка на новата левица, но всеки е свободен да напусне или не", каза Нинова.

Лидерът на БСП коментира и бившия червен депутат Явор Божанков, който остана независим в последния парламент, а след това поведе две листи в новата коалиция ПП-ДБ. "Няма как да си избран от партия, която да казва, че е за мира и против износ на оръжия. Участвал си в това решение, а след това излизаш в парламента и казваш, че си за износ на оръжие, за легализиране на марихуаната в България. Или си част от екип и можеш да работиш идейно, или си избираш своя път. Ето той го намери в "Демократична България", с коренно различна идеология", каза Нинова. 

Тя отрече и да има общо с "Възраждане" по теми като мир и Истанбулската конвенция. "Ние си имаме линия, която следваме", обясни тя намерението на партията за референдум срещу "джендър идеологията".