"По-високата активност означава по-висока легитимност. В секцията имаше много хора, от всякакви възрасти, това ме радва. Нека има висока избирателна активност", заяви Корнелия Нинова след като упражни правото си на глас с хартиена бюлетина в 25 ОУ "Петър Берон" в София.

Гласувах за мир, за социална справедливост, за край на сглобките и на договорките на тъмно, и на паралелната държава, която управлява легитимната в момента, да има ред, стабилност за България и сигурност във всеки български дом. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като даде своя вот в 25-то ОУ "Петър Берон" в София.

На европейските избори, тя каза, че е гласувала за хора, за които българският интерес е на първо място в общия ни европейския дом.

По думите й трябва да се направи всичко възможно, за да се сформира кабинет, защото "България има нужда от сигурност".

"Тази политическа нестабилност води след себе си много тежки последици за всички ни, така че се надявам да има разум и да има кабинет", добави лидерът на БСП.

На въпрос дали БСП би участвала в разговори за сформиране на кабинет, Нинова отговори: "За нас правителството, за да е успешно и трайно, трябва да е надпартийно, експертно, срочно и програмно, зад което да застанат възможно най-много формации".

Според лидера на БСП избирателната активност ще е малко над досегашната, а убежденията й за това идвали от срещите й с хората из страната.

Не очаква формациите от левия спектър да повлияят на резултатите на БСП,

На въпрос дали служебният кабинет се справя с организацията на вота, соцлидерката обясни, че "засега чисто технически няма сигнали, но по време на кампанията имахме много сигнали за натиск и за купуване на гласове".

"Видяхте, че и самите МВР обявиха над 350 сигнала за купуване на гласове. Факт е. Особено в Северозапада натискът е огромен, има сигнали за купуване на гласове, отново пороците на изборния процес в България избиха", каза лидерът на БСП.