"Не съм виждал номинирания за премиер от страна на "Има такъв народ". До вчера не знаех кой е. Трябваше да го видя в интернет, за да разбера кой е". Това заяви в предаването "Карай направо" по Нова тв заместник-председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов.

По думите му ИБГНИ няма да прави коалиция с партията на Слави Трифонов. "Слави има тежката задача да прави правителство. Не се справя добре. При цялото ни желание да помогнем да има правителство, защото смятаме, че трябва да има такова, за да работи парламента - избирателите ни искат да има правителство - полагаме усилия, но явно не са достатъчни. Те също полагат усилия, но са меко казано далеч от нещата", подчерта Хаджигенов.

"От Демократична България поставиха условия да подпишат някакво споразумение. Това не означава коалиция. Нито те, нито ние, нито ИТН искаме коалиция или въобще говорим за коалиция. Искаме някакъв вид политическо споразумение", категоричен е той.

Според него трябва да има някакъв политически акт от страна на ИТН. "Причината да искаме политически акт, а не за споразумение е, че трябва да има ясно разграничение - кои сме ние, кои са другите, защо сме там и какво ще правим. Правната стойност на един такъв акт е никаква. Но политическата му стойност е огромна".

"Ще направим всичко възможно да има правителство. Защото трябва", категоричен е Хаджигенов и допълни: "Вероятно с поведението на Трифонов, ще се разбираме трудно, а на моменти ще е почти невъзможно".