Събитията през тази седмица могат да бъдат определени като политически тайфун, коментира NOVA NEWS. Съединените щати наложиха санкции по закона "Магнитски" върху Васил Божков, Делян Пеевски и още няколко лица. Всичко това на фона на все по задълбочаващата се конфронтация между институциите, която заплашва да се превърне в истинска криза.

Бойко Рашков обвини прокуратурата, че се опитва да спъва работата на МВР. При това в момент, в който началникът на отдела за трафик на културни ценности Ангел Папалезов беше обвинен в съучастие с престъпна група. Силовият вицепремиер отказа да се срещне с главния прокурор, докато протестиращи се опитаха да щурмуват кабинета на Иван Гешев. Вече никой не се и сеща да пита защо Бойко Рашков се отказа за внася в прокуратурата т.нар. "канибалски сигнал". И в този момент позаглъхналият казус с подслушването беше възкресен отново.

"Исканията за удължаване на СРС-та спрямо опозиционни лидери от 12 август м.г. ги дадох на министър Бойко Рашков. Има и 5 страници мотиви - ОПГ за създаване на масови безредици. Не знам това какво престъпление е. Няма такова престъпно деяние", заяви Николай Хаджигенов в предаването "Офанзива".

Преди дни той показа документи в ефира на БНТ като доказателство, че има подслушвания на опозиционни политици. "Ако съм разгласил класифицирана информация защо не ме задържаха като показах документите по БНТ? Цветанов четеше СРС-та от парламентарната трибуна. Това не е ли престъпление? Това, което показах аз, са извлечения от веществени доказателства, изготвени от СРС-та", каза Хаджигенов. Той бил от организаторите на протеста и знаел всичко, което се случва там. "82 души са подслушвани. Не всички са изписани с всички имена. Настимир Ананиев, Тихомир Василев и Григор Здравков са посочени, останалите са с псевдоними. Настимир и Тихомир не са били основна цел. Те са закачени покрай нас, защото бяха през цялото време. Това се второстепенни цели", допълни политикът.

"Ще се радвам много, когато махнем Иван Гешев и поставим истински главен прокурор на неговото място", каза Хаджигенов. Адвокатът смята, че тази прокуратура обвинява само хората, които са противници на управлението, а Бойко Борисов е политически труп. За него "канибалският сигнал" е ужасяващ.