Старши комисар Николай Хаджиев поема Главна дирекция "Национална полиция", след като в петък Христо Терзийски се закле като министър на вътрешните работи, съобщава "24 часа".

Досега той бе заместник на Терзийски и отговаряше за Криминална и Икономическа полиция. Хаджиев е временно на поста, но името му е сред най-спряганите за титуляр.

Христо Терзийски е роден през 1981 г. в Пловдив. Завършил е висше образование в Академията на МВР в София със специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". Завършва магистратура в Академията на МВР в София по специалност "Стратегическо ръководство и управление на сигурността и опазване на обществения ред". Завършва право в ЮЗУ - Благоевград.

Започва работа в полицията през 2005 г. като разследващ полицай. Година по-късно се мести в сектор "Наркотици" в СДВР. Минава през всички нива в йерархията, преди да стане началник на сектора.

През 2015 година оглавява отдел "Криминална полиция" в столичната полиция. Година по-късно е назначен за шеф на ОД на МВР - Благоевград, а от м.г. е зам.-директор на Националната полиция.

Николай Хаджиев е преминал през специализирани курсове към Международна правоприлагаща академия - ILEA - през 2014 г. в Будапеща и международен курс "Drug commander" през 2013 г. в Букурещ. Семеен с две деца.