Националната агенция за приходите е започнала проверка по медийни публикации на бившия финансов министър Владислав Горанов. Данъчните ще съпоставят реалните му доходи с покупките, които е направил.

Служебният финансов министър Асен Василев обясни, че данъчните са задължени да направят проверка на бившия финансов министър Владислав Горанов заради съмнения, че е харчил повече, отколкото може да изкара.

"Що се отнася до господин Горанов, в пресата излезе голямо несъответствие между приходите, които той е генерирал, съответно и разходът, който е направен, което разбира се, означава, че Национална агенция по приходите трябва да провери дали има съответствие, или несъответствие" , каза министър Василев.

Най-вероятно проверката е заради купените от компанията на Горанов офиси в София на стойност 750 хил. лв.

Василев коментира и възможност за евентуална проверка на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, за когото в медиите излязоха публикации, че има скъпи имоти.

"За господин Рашков доколкото знам, се каза, че има много апартаменти, но никой не е казал, че има разлика между приходите и разходите. Ако такава има, разбира се, НАП съответно трябва да влезе и да провери", каза Василев.

Министърът заяви, че при него няма информация как върви проверката на изпълнителния директор на НАП Румен Спецов, тъй като тя се прави от прокуратурата. Спецов е проверяван заради изнесена информация, че е продал фирмата си по време на данъчна ревизия на малограмотен човек.