Владислав Горанов лаконично обясни как негова фирма е закупила офиси за 752 000 лева. Информацията разпространиха днес сайтове, които повдигнаха въпроса откъде бившият финансов министър разполага с такава сума.

Първоначално Горанов отказа коментар, заявявайки, че вече е извън политиката и няма намерение да коментира търговската си дейност.

Часове по-късно той все пак повдигна завесата над широко коментираната сделка. Потърсен от Нова тв, Владислав Горанов каза, че тя е в резултат на нормална търговска практика, а парите са дошли от търговски кредит. "Всичко е проверимо и законно", допълни той.

А пред bTV бившият финансов министър заяви: "Сделката е финансирана от търговската дейност на компанията и търговски кредит".

Сделката на дружеството му "Трилема Кансълтинг" е вписана в Имотния регистър. Договорът за покупката е сключен на 27 май тази година. Имотите са на бул. "Цариградско шосе" в София. Единият е описан като офис с площ от 145 кв.м, а вторият - като учебна занималня с приблизително същата площ - 136 кв.м.

Горанов напусна политиката през август миналата година.