Министерството на отбраната (МО) обяви обществена поръчка за основен/капитално възстановителен ремонт (КВР) на кутии на самолетните агрегати КСА-2 за самолет МиГ-29. Това показва справка в Регистъра на обществените поръчки, предаде БТА.

Предметът на обществената поръчка включва извършване на КВР два броя кутии на самолетните агрегати КСА-2 самолет МиГ-29. Срокът за изпълнение на услугата за всяка една КСА-2 не трябва да бъде по-голям от 12 месеца.

Прогнозната стойност на поръчката е 4,7 млн. лева с включен ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие е 14 септември.

В петък МО подписа договор за ремонт на шест двигателя за МиГ-29 с полската държавна компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 2 S.A. България ще разчита на изтребителите МиГ-29 да носят бойното дежурство, докато самолетите Ф-16 Block 70 не поемат изцяло охраната на българското въздушно пространство, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в средата на юли.

Тагарев обяви, че първите три Ф-16 от платените от страната ни 8 изтребителя вече са на конвейера, а министърът отива в САЩ именно да провери как върви производственият процес.