Мнозинството е стабилно и смятам, че това го доказваме с регистрацията и започването на пленарния ден. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с коалиционните партньори от Обединените патриоти. На срещата в стаята на патриотите присъстваха Цветанов, председателят на ПГ на ОП и лидер на "Атака" Волен Сидеров, лидерът на НФСБ Валери Симеонов, зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов и депутати.

Коалиционните партньори са обсъдили законодателната дейност на парламента, президентското вето върху промените в Изборния кодекс, както и предложенията за промени в правилата за получаване на депутатска заплата.

Смятаме, че трябва да бъдем солидарни с всички български граждани, които като не отидат на работа и не упражнят правото си на работа, нямат право да получават и възнаграждения, каза Цветанов. Смятаме, че това е справедливо, искрено и истинско пред българските избиратели, допълни той.

Разговорите по позицията за президентското вето ще продължат и в следващите дни, посочи Цветанов.

Сидеров заяви, че ще излязат с решение по ветото утре. Той посочи, че на срещата не е бил обсъждан въпросът за смяна в ръководството на ПГ на ОП.

"Търсим единно решение по ветото. За нас е важно да има гаранция, че преференциите ще останат в стария вид. Всичко останало може да се обсъди. Разговорите продължават", каза Веселинов.