Отдавна не само на нас, но и на цялото общество прави впечатление стремежът Ви в моменти на най-силна нужда от обединение в името на интересите на държавата, Вие и водената от Вас партия да създавате дух на конфронтации и фабрикувани скандали.

Така започва отвореното писмо на ГЕРБ (младежи - МГЕРБ) до лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Като активни и загрижени за страната си млади хора, ние от МГЕРБ дълго изчаквахме това Ваше поведение да бъде победено от осмислянето на важността България да остане стабилна и сигурна държава, в която политическите сили, независимо на власт или в опозиция, да се ръководят от търсенето на най-добрите решения и политики за своите граждани. Месеци и години наред, за жалост, Вие доказвате, че чакането ни е напразно и не си заслужава", изтъкват младежите.

От МГЕРБ намират за важно Нинова да им отговори "защо народен представител със свален имунитет и повдигнато обвинение за купуване на гласове все още заема мястото си в Народното събрание? (Имат предвид Манол Генов.) Купуване на гласове, г-жо Нинова! Престъпление, което спокойно можем да определим като най-циничното и дръзко посегателство срещу демокрацията! Престъпление, което Вие самата не пропускате възможност да демонизирате, и с право, но все пак позволявате обвинен в това потъпкване на закона депутат все още да упражнява правомощията си!"

За МГЕРБ е важно да получат отговор и на въпроса "как така народен избраник нарече 80% от българските граждани "дебили" и продължава да има най-високата трибуна да се изказва от името на същите тези, които унижи, а вие не му отнемате тази възможност? (Имат предвид Иво Христов.)

"Важно е да се разбере как обявяваш едно от най-зловещите престъпления "Народен съд" за "необходимо правосъдие" и продължаваш да стоиш като депутат от представящата се за социална и загрижена за достойнството на човешкия живот партия - БСП?" (Става дума за Валери Жаблянов.)

Към Нинова е зададен и въпрос "защо трябваше да изпитаме ужаса за себе си и семействата си, че водата в столицата ни е отровена, а впоследствие се оказа, че отново Ваш народен представител просто си е играел със социалните мрежи?" (Въпросът е по повод пост във фейсбук на Таско Ерменков.)

"Вашата позиция (по поставените въпроси) би могла поне малко да вдигне съмненията за това, че българският парламент, благодарение на БСП, става място, в което намират политическа изява хора като Манол Генов, Иво Христов, Валери Жаблянов и Таско Ерменков, за които очевидно трябва да се отговори важат ли общоустановените морал и закони?", изтъкват от МГЕРБ.