Младежката организация на СДС подкрепи тази на ГЕРБ за искане за оставка на депутата от БСП Иво Христов, който коментира, че българското население е "инфантилно".

"Живото хибридно оръжие - професор "80 процента дебили", днес отново обиди българското население, като го нарече "инфантилно" и заля ефира с антиевропейска пропаганда. Народният представител от БСП проф.Иво Христов демонстрира как се подменя най-новата ни история и хладнокръвно и методично се правят опити за завръщане на България в Кремълската прегръдка", пишат в своя официална позиция от СДС.

Те анализират думите на Христов, в които той прави "ретроспекция на министър-председателите, управлявали България в последните 30 години.  За СДС - "благодарение на които влязохме в НАТО, ЕС и чакалнята на еврозоната, като арогантно ги нареди в една група с комунистическия сатрап Тодор Живков".

От синята партия обаче недоволстват, че Иво Христов е забравил да упомене социалистическите премиери Луканов, Виденов и Орешарски, които доведоха България до безпрецеденти икономически, продоволствени и политически кризи.

"Поредните обиди към българските граждани, опитите за преиначаването на прехода и насаждане на пещерен евроскептицизъм, са достатъчни, за да попитаме дали Иво Христов е достоен да бъде български народен представител.

Тъй като не очакваме реакция от партията-закрилница БСП, се надяваме на следващите парламентарни избори подобни хора да не намерят място в листите на нито една политическа формация" пишат още от младежкото СДС.