Националният младежки комитет (НМК) на ВМРО излезе с писмо, в което призовава младежите от ДСБ в името на България да си протегнат ръка, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Вчера Националният младежки клуб към "Демократи за силна България" (ДСБ) взе решение да прекрати съществуването си, по информация от партията. От младежкия клуб посочиха, че няма да подкрепят друга политическа сила, освен ДСБ, но ще го правят в лично качество и без да участват в партийния апарат, "който намираме за компрометиран, амортизиран и вреден".

"Обръщаме се към всеки един от Вас, който изгаря в дясната идея, който се чувства горд българин и консерватор, който не го е срам да се нарече патриот и иска да е част от себе си за консервативното развитие не само на България, но и на Европейския съюз", пишат младежите от ВМРО.

Вярваме, че точно в този момент от българската история консервативно младежко обединение е все по-необходимо, затова открито заявяваме, че вратите на "Пиротска" 5 са широко отворени за всеки един от Вас, посочват още от НМК на ВМРО.

Ето и цялото писмо на НМК на ВМРО:

Уважаеми колеги от младежката структура на ДСБ,

За нас е изключително неприятно да разберем, че по една или друга причина преустановявате своята дейност. Негативно е и отношението ни към разпространените видеа от конгреса на Демократи за Силна България, в които Вашите младежки структури са принудени да търпят обидно отношение от членове на партията, за която отдавате най-ценното си, а именно немалка част от своето време в младежка възраст.

Да, през годините с Вас сме имали не едно или две политически противоречия и търкания, отправяли сме си нападки, влизали сме в остри спорове, но имаме и много общо помежду си. Неведнъж нашите две партии са били част от една и съща коалиция, но не това е най-важното. И ние, както и Вие, вярваме, че младите не просто имат място в политическите партии, младите са нужни за тяхното правилно развитие и оцеляване в политическото пространство, младежкият хъс и енергия са фундаментални за партийния живот, тъй като ние младите сме необременени, и ние младите разбираме политиката в най-чистата ѝ форма.

Уважаваме Вашето решение, но то идва в ключов момент в българския политически живот и е загуба за цялата българска политика. Днес, младите са ключът към промяната в страната ни, но най-вече те са задължителният и основен участник в защитата на десните и патриотични идеи. Без нас всичко, за което са се борили нашите политически идеолози и всичко, което те са постигнали ще бъде изгубено.

Обръщаме се към всеки един от Вас, който изгаря в дясната идея, който се чувства горд българин и консерватор, който не го е срам да се нарече патриот и иска да даде част от себе си за консервативното развитие на само на България, но и на Европейския съюз.

Уважаеми, нито Вие, нито ние сме комсомол, напротив, ние сме нужният, светъл лъч в българската политика, ние сме младите, енергичните, ние сме тези, които дават младините си за България.

Вярваме, че точно в този момент от българската история, консервативно младежко обединение е все по-необходимо, затова открито заявяваме, че вратите на "Пиротска 5" са широко отворени за всеки един от Вас. Въпреки политическите противоречия между партиите ни, винаги сме гледали на МДСБ като на още една дясна младежка организация, а за съжаление сме прекалено малко, че да си позволим да загубим нужен потенциал за запазване на дясното и за запазване на българската патриотична идея.

Дойде време да си подадем ръка, в името на младите, в името на бъдещето на България, защото ние сме единствените, които могат да запазят дясно-консервативната идея и да и вдъхнат нов живот, така че тя отново да бъде стожерът в българския политически живот. Можете да се свържете с нас, когато и както намерите за добре!