"Много се надявам колегите да се съобразяват в коя сграда се намират. Колегите от ГЕРБ не са невъзпитани, просто такава им е поръката, да саботират работата на парламента", сподели пред NOVA Мика Зайкова синдикалистът, който стана депутат от "Има такъв народ" и води първото заседание на Народното събрание в четвъртъкв.

"Да стоиш 10 години на власт и да си самодържец. Бойко Борисов не се съобразяваше нито с парламент, нито с Конституция...и изведнъж някой да ти вземе кокала от устата", коментира Зайкова.

"Кой ви е казал, че избират Бойко Борисов? Да е жив и здрав проф. Михаил Константинов. Изборните протоколи са ги направили много сложни, за да има грешки", смята тя.

За заемането на длъжността председател на НС до избирането на редовен такъв заради факта, че е най-възрастният депутат, тя заяви, че не за пръв път говори пред хора и е показала истинската си същност.

"Избрах "Има такъв народ" защото харесвам младите и умни хора. Те ми предложиха, в началото аз не исках, но после приех, защото искам да помогна", обясни Зайкова.

По нейните думи има наистина сериозни специалисти, съставили програмата на партията. А председателят на Народното събрани Ива Митова е изключителен конституционалист и много голям специалист.

Тя коментира, че Планът за възстановяване на ГЕРБ е 394 страници и тя има два дни да го прочете. За първия вариант Зайкова добави, че е липсвала думата "реформа".

Депутатът допълни, че вече се притеснява за Сребърния фонд. Тя призова преседателя на БНБ да изнесе данни за Фискалния резерв.

Мика Зайкова каза още, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите.