Търканията между партньорите в коалицията на "Обединени патриоти" са по-скоро в сферата на емоциите, отколкото на реалните различия. Такова мнение изрази пред bTV председателят на Бюджетна комисия Менда Стоянова (ГЕРБ).

Попитана дали очаква изненади от някой от партньорите в правителството в днешното гласуване на вота на недоверие, тя отговори категорично - не.

Преди дни депутатът от НФСБ Валентин Касабов обяви, че Волен Сидеров всеки месец ходел "на справка" при почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. По-късно Сидеров категорично опроверга това твърдение и се закани да го съди.

"Проблемът е, че много народни представители, не само народни представители, си позволяват да говорят неща, за които няма доказателства. Нека да ги представи тези доказателства. Освен това аз не виждам престъпление с това някой да се е виждал с господин Доган. Не мога да гадая дали изобщо се е случвало подобно нещо и ако се е случвало - какви разговори са водени. Не мисля, че това е моята работа", посочи Стоянова.

Тя коментира и протоколната снимка на премиера Бойко Борисов с Волен Сидеров, Николай Бареков и президента на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ) - Ян Захрадил, която разбуни духовете в обществото. Според Стоянова не бива да се търсят интриги зад всяка публична изява, защото това създавало проблеми на държавата.

По думите ѝ управленският модел на правителството дава резултати и евентуална смяна на този модел би рефлектирала най-сериозно върху икономиката и развитието на България.

Менда Стоянова обаче не спести и критики към правителството за увеличаване на МОД. Тя призна, че е била изненадана от това решение, което дава разнопосочни сигнали на бизнеса.