При първия знак, че се готви подмяна, "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще бъде обратно на площадите и на улиците на България. Това каза Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!" в декларация от името на групата. Според нея промяната е необратима, ако политиците са единни.

Взехме решение да заменим името си. След десетилетия мутризация, мутрите са добре окопани на всички нива. За това ние идваме, за да изгоним мутрите. Така че мутризация да не бъде възможна. И нека се знае, че нищо няма да ни спре, ако има подмяна, ние идваме обратно на площадите, заяви Мая Манолова. Трябва да променим законите, така че мутризация в бъдеще да не бъде възможна, независимо кой е на власт", заяви Манолова.

"Волята на хората на тези избори беше кристално ясна. Те очакват от формациите на протеста, да се обединим и да извършим позитивна трансформация, ускоряване и модернизация на България след десетилетие на застой. Те очакват и да подкрепим и сформираме и застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Ние не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта", заяви Манолова. 

Отговорността и правото са на първата политическа сила. Честито на "Има такъв народ". Поздравления! Вашата победа над ГЕРБ слага край на 12-годишна хегемония на ГЕРБ. Искаме справедливост по отношение на наказанията и на благата, на тези които ги създават, обърна се Манолова към ИТН. 

Тя подчерта, че "Изправи се.БГ. Ние идваме!" са готови на разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България" за подкрепа на правителство, което да е подчинено на дневния ред на българските граждани", подчерта Мая Манолова и добави: "Не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта". 

Внасяме проект за работата на комисията по ревизията да продължи и в този парламент. И искат да видят кой ще е против осветляването на мръсните далавери на властта. Готови сме да участваме в истинска съдебна реформа,  каза Манолова. Тя добави, че са готови да създадат среда за нея, която да осигури истински стандарт на правова държава. Внасяме искане за изслушване на Янаки Стоилов и Бойко Рашков за искането за отстраняване на главния прокурор, поясни още Манолова. 

Ние идваме, за да стигнем до най-тъмните ъгълчета на този позор - полицейско насилие, незаконно подслушване. Ще настояваме виновните да си понесат отговорността, категорична бе Манолова. 

Днес внасяме и законопроект за актуализация на пенсиите. Готови сме да представим нашия план за бизнеса. Парите трябва да стигнат до българските граждани. Подготвили сме над 20 законопроекта за личната помощ, ЧСИ, премахване на гишета, за подкрепа на семействата и децата и др. Готови сме да отстояваме европейските ценности. Ще положим всички усилия плана за устойчивост и зеления план да са в интерес на всеки гражданин. 

Промяната е необратима, ако сме единни. Ако не ще допуснем съдбата на България да се управлява от провалилите се от ГЕРБ и ДПС. Готови сме да минем в обсада на всеки политик на статуквото, който се опитва да тласне страната към нови избори. Никакви златни кюлчета няма да има. Чекмеджето няма да го има. Ще сме на улицата при хората, ако техния ред се измести, каза Манолова. Тя отправи призив към народните представители да бъдат по обрани в залата, ако искат "Съединението да прави силата", както и да обещаят на избирателя, че този път няма да ги изпратят на трети избори за една година.

Манолова завърши речта си с: "Да живее народът на България."