Първите политически сили ще направят коалиция в новия парламент, а "Левицата!" ще бъде в опозиция. Такава заявка направи Мая Манолова пред журналисти след като гласува на машина в София лидерът на новото ляво обединение. 

"Става ясно, че фаворитите в това състезание са готови да се коалират и те вече не го крият. Затова призовавам българските граждани да гласуват за алтернативата. Да не гласуват за тези, които нямат скрупули да ги въведат във война, за застъпниците на народа, за хората, които са показали с биографиите си, че отстояват правата на обикновените хора, че се борят срещу спекулата, картелите, бедността, за мир", каза Манолова. 

"Ние ще бъдем алтернативата, така че гласувайте за алтернативата, която ще пази мира и ще стои до обикновените хора", призова лидерът на "Левицата", като прикани всички българи да излязат и да гласуват, за да "изплашат мафията". 

"Гласувах за обединение, за обединението прави силата, за обединение на лявото. Не просто за механично събиране с цел власт, на партийни абревиатури, а обединение около принципи и ценности. Справедливост, солидарност, висок стандарт, прогрес", каза Манолова.