"България има нужда от силен глас в Европейския съюз, а не от поредните "йес мен", които просто да казват "да" на всичко в Европа стига да не им пречат на кражбите в България."

Това заяви Мая Манолова, председател на Изправи се България - част от коалиция Солидарна България. По думите на Манолова кандидатите на коалицията са именно силни, независими хора, доказали с позициите си през годините, че не се поддават на натиск.

"Хора като Ваня Григорова, Георги Кадиев, Никола Вапцаров, журналистът Валентин Кардамски са гарант, че страната ни ще има независими представители в Европейския парламент, които няма да допуснат погазване на интересите на страната, както се случи по въпроса с Македония, с европейските превозвачи, зелената сделка или зърното от Украйна." - беше категорична Манолова.

Затова Мая Манолова обяви, че страната ни не трябва да допуска отмяна на механизма за вземане на решения в общността с пълно единодушие, именно за да се гарантира, че ключови за страната ни политики няма да бъдат погазвани.

По думите на Манолова зелената сделка ясно е показала как без реално отстояване на интересите на гражданите на европейско ниво, еврочиновниците взимат решения, които са в ущърб на всички, заплашват икономиките и в крайна сметка не постигат и обявените цели за опазване на околната среда.

Снимка: Фейсбук

Мая Манолова разкритикува остро поведението на партиите от сглобката, които предават българския интерес и се превръщат в послушковци на европейските чиновници, но дори евроатлантизъм им по думите ѝ е просто лицемерен параван, зад който крият прогнилото си и корумпирано управление. Според нея очевидно и европейските лидери в момента не виждат проблем с това поведение съдейки по подкрепата на Урсула фон дер Лайен за Бойко Борисов.

 

Снимка: Солидарна България

Избори за членове на Народно събрание и Европейски парламент на 09.06.2024 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!