Влизам в добро настроение в битката за кмет на София - тя ще бъде агресивна, с компромати. Очаквам подкрепата на всички граждани и бих приела подкрепата на БСП, въпреки че от 4 години не съм член на партията. Това каза Мая Манолова в сутрешния блок на bTV.

По повод коментарите на премиера Бойко Борисов от вчера за прическите, тя отговори положително на въпрос дали е била на фризьор сутринта, но добави: "Мисля, че този въпрос е обиден за гражданите, след като кампанията трябва да се води по честен и открит начин. Не това е смисълът на кампанията. Обидно е това, че всички трябва да сме разтърсени от новината, че премиерът може сам да се подстригва".

Според Манолова намеренията на ГЕРБ не са да правят позитивна кампания.

"Битката за София започна, тя вече е агресивна и с компромати. От страна на опонента не се очаква позитивна кампания. Бяхме свикнали да чуваме преди всяка кампания Цветанов да казва, че тя ще бъде позитивна, но сега явно ГЕРБ са решили тя да не е такава. Пренебрежението, с което се опитват да се отнесат към хората, които са в инициативния ми комитет, следенето и манипулациите, няма да ме спрат", каза още тя.

По думите й през последните близо два месеца от ГЕРБ не са спрели не са спрели "да правят внушения, да натискат хора от моя екип, да се опитват да ги дискредитират" и допълни, че "фабриката за манипулация" е много лош етикет за тези, които я поръчват.

"Една от причините да вляза в тази битка е, че много години властта блокираше всичките ми каузи. На всяка наша инициатива се гледаше какво ще донесе като рейтинг, а не как ще помогне", заяви още тя.

По думите ѝ нейното схващане, че омбудсманът е да помогне на хората се разминава с удобството да остане на поста и го определи като агония.

Според нея неразбирането на политиката от страна на министър-председателя е плашеща.

"Никога не съм искала от премиера или от друга институция помощ за себе си. Настоявала съм и съм искала помощ за българските гражданите. Не съм търсила услуга за мен, нямам нужда", допълни Манолова.

Тя бе категорична, че защитава кампании не по политически цвят.

"От 4 години аз не съм член на БСП. Не мога да деля хората на симпатизанти на ГЕРБ, БСП или ДПС. Защитавала съм кампании и с десните партии. И кметът на София не трябва да е ляв или десен. Няма значение дали ще си изкълчиш глезена на лявата или дясната разбита плочка. София няма цвят. Битката ще бъде тежка", каза още тя.

Манолова очаква подкрепата на всички граждани, както и подкрепата на БСП, защото "проблемите на столицата нямат цвят".

"Очаквам подкрепа от всички граждани. С Корнелия Нинова не съм се виждала, както и с лидерите на други партии. Освен в случаите, в които сме били заедно на протести. Очаквам да ме подкрепят за политиките и алтернативата ми за този модел", каза още тя.

Тя увери, че кампанията й ще се финансира с малки дарения от граждани и ще бъде прозрачна.

"Няма да ме финансират големи корпорации. Няма да приема нито един лев от фирма, корпорация, а зад мен не седи олигарх или партия. Ще включа и мои пари. Колкото ми стигнат парите, с толкова ще работя", поясни бившият омбудсман.

Първият ми работен ден, ако стана кмет на София, е да отворя вратата за гражданите. Ще довърша детската площадка пред 13 блок в ж.к "Овча купел", завърши Мая Манолова.