Депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров заяви, че не е добре формацията да има свои министри в новия кабинет.

Към момента е ясно, че управленската формула в правителството ще бъде 8-4-3-2, което ще рече, че по толкова министри ще разпределят четирите партии и коалиции - ПП, БСП, ИТН и ДБ, право пропорционално на електоралната им тежест.

Той самият призна, че не знае дали точно тази е бъдещата управленска формула. "Не знам дали това е вярно и дали съществува такава формула", коментира депутатът от ДБ по повод оповестеното вече от Румен Гечев, също участник в преговорите, но от страна на БСП.

"Правителството да бъде подкрепено, но да не се участва с министри", смята обаче Мартин Димитров от ДБ, като направи уговорката в интервю по NOVA News, че това е негово лично мнение. Той аргументира предложението си с тезата, че се появява проблем, "когато си много силен колектив, когато имаш министри, а нещо не се изпълнява, но ти имаш министър в друг ресор и трябва да поставиш остро въпроса".

"Ти си много силен да поставяш приоритетите и темите, ако нямаш хора в такова управление", категоричен е Мартин Димитров.

"Има конкретика в преговорите за мерки в подкрепа на бизнеса, каза още икономистът. "Първата конкретика - мерките ще бъдат запазени, докато свърши", каза Димитров. Той допълни, че гарантираните ставки с временен характер също ще бъдат съхранени и ще бъдеат предприети много мерки за насърчаване на икономиката. "Но за да расте тя, трябва да бъде овладяна здравната криза", каза още представителят на ДБ.

"До момента има голям напредък в преговорите", констатира още той.

"До момента съм доволен от това, което Кирил Петков свърши", категоричен беше Мартин Димитров в отговор на въпроса дали съпредседателят на "Продължаваме промяната" е безспорната номинация за бъдещ премиер.