"Предлагам на Народното събрание да избере Марияна Петкова Николова за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика" - това пише в официално предложение на премиера Бойко Борисов до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Документът е с днешна дата.

Парламентът ще обсъди утре, 21 ноември, като точка първа предложението на премиера за персонални промени в Министерския съвет.

Николова е началник на кабинета на Валери Симеонов и е юрист. За вицепремиерския пост се обсъждаха и имената на депутата Борис Ячев и юриста Християн Митев.

Близо девет часа продължиха срещите в Министерския съвет между представители на голямата коалиция, както и на малката - Обединените патриоти. От кабинета на вицепремиера в оставка Валери Симеонов съобщиха, че днес изявления няма да има, а пресконференцията ще е утре преди заседанието на МС.

Според някои съобщения лидерът на Атака Волен Сидеров е излязъл ядосан от разговорите в коалиционния съвет, тъй като Симеонов настоял вицепремиер да бъде Марияна Николова. Сидеров бил твърдо против тази кандидатура.

Самият Сидеров като излезе от заседанието каза, че всичко е наред, всичко е изчистено и че няма проблеми в Обединени патриоти.