Младите хора са богатството на Кърджали и на цяла България. За тях технологиите са се превърнали в ежедневие и затова сме длъжни да направим така, че именно новите технологии да предоставят възможности за развитие на децата ни. Искам да има повече малки проекти като платените стажове, като безплатния безжичен интернет на обществени места - именно те носят истинската добавена стойност. Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ в Кърджали.

"Ние се отличаваме от всички останали партии с нашата диалогичност. Трябва да кажем силно "не" на езика на омразата и да го изкореним от онлайн пространството. Искам правилата в нашето ежедневие да важат и за интернет", каза Мария Габриел. По думите й отборът на ГЕРБ с кандидати за евродепутати име две много важни каузи - да работи за защита на българския национален интерес в рамките на общоевропейския и да спре конфронтацията, като за сметка на това поощри диалога. "Професионалният профил и личната кауза на всеки един кандидат на ГЕРБ и СДС в листата отправя много ясно послание, че различните интереси на всеки един български граждани ще бъдат отстоявани", посочи водачът на листата Мария Габриел и допълни, че ако българите са активни на 26 май ще дадат много силна заявка за активност и на своите представители в ЕП. "Ще се борим срещу двойните стандарти, срещу делението център-периферия и ще продължим това, което нашият премиер Бойко Борисов вече няколко години гради", категорична бе тя.

Мария Габриел подчерта, че ПП ГЕРБ през годините е показала, че уважение и ценности не са празни думи - а реалност. Според нея само ако сме обединени можем да направим Европа по-добро място за всеки един от нас - без значение в кое населено място живеем. "Програмата за развитие на селските райони ще носи не само инвестиции, но и перспектива. Общата селскостопанска политика ще бъде една от най-достойните европейски политики за България. Ние, от ГЕРБ, не само знаем, но и можем да браним българския интерес в Европа и сме го доказали", завърши водачът на листата на ГЕРБ и СДС.

"За времето като евродепутат научих много неща - но може би най-важното беше, че България в никакъв случай не е малка европейска страна и нашият глас се чува. Авторитетът ни е голям и това го дължим на премиера Борисов, нашия комисар Мария Габриел, както и на българските евродепутати", коментира на свой ред кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Асим Адемов. По думите му предизборните срещи на ГЕРБ сериозно се различават от тези на политическите опоненти на партията. "Докато други застават пред вас и само искат - ние с чиста съвест можем да ви погледем в очите, да отчетем изпълнените си обещания към вас и отново да поискаме подкрепата ви", обясни той. Според Асим Адемов истинската толерентна партия в България е ГЕРБ. Той подчерта и че при други правителства учителската професия е имала рухнал авторитет и образователната система не е получавала нужната подкрепа от държвата. "При Бойко Борисов сега се случват безпрецеденти неща в образованието. Инвестираме сериозно, за да берем плодовете след години", каза още той.

"Толкова много направихме през годините и в нито един момент не си позволихме да делим хората на базата на етнос или религия. Ние не лъжем и не даваме неизпълними обещания - може би затова растем всеки ден. Българя се преобрази от европейската солидарност, а нашият премиер има завидни позиции в Европа, той ни направи лидери", бяха думите на областния координатор на ГЕРБ - Кърджали Цвета Караянчева. По думите й БСП колкото и да продължават да казват, че държавата не се развива - хората имат очи и виждат промяната. "Местният лидер на БСП говореше, че с програмата за енергийна ефективност ще откраднем жилищата на хората, а той първи си санира блока. Това са БСП - но ние не сме като тях", категорична бе Караянчева.

Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов на свой ред сподели, че очаква в най-скоро време да види областния управител на Кърджали на кметския стол в града. "Гласувайки за ГЕРБ, ние гласуваме за просперитета на нашите региони, защото пращайки опитни и образовани хора в ЕП - те ще имат възможността да влияят на европейските решения и да търсят начини нашият живот да се подобрява. Когото и да попитате - всеки ще ви каже, че двете най-важни условия за добре свършена работа са спокойствие и сигурност - ние можем да го осигурим, затова гласувайте за ГЕРБ с номер 12 в бюлетината", призова Николов.

"Винаги съм се питал как е възможно някои хора да отиват на избори с агресия и отрицание на всичко и очакват така да спечелят сърцата на хората. С негативизъм не се гради нищо. Опонентите ни търсят дребни недостатъци във всичко и чрез тях се опитват да ни злепоставят, но резултатите от нашата работа за тяхно съжаление не могат да се заличат. Да не забравяме, че те дори не знаят към кое политическо семейство се числят. Единствени ние истински заслужаваме доверието ви", обърна се към жителите на Кърджали кметът на Стара Загора и член на ИК на ГЕРБ Живко Тодоров.

"Когато имаме последователна политика и ясни ангажименти в сферата на образованието - резултатите са налице. Разчитаме много на българските учители, за да имаме утре добри професионалисти във всяка област и затова увеличаваме техните възнаграждения. Това не е предизборно харчене на пари, а отговорност към развитието и бъдещето на страната", обясни просветният министър Красимир Вълчев.

 

Платен материал на ПП ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.