От партия "Воля" ще поискаме категорично оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов. Това обяви лидерът на партията Веселин Марешки пред Нова тв. "Настояването за това Каракачанов да се оттегли от поста си идва заради проблемите с ромската махала във Войводиново и закупуването на нови изтребители за армията ни", поясни Марешки.

Според него, в качеството си на вицепремиер по сигурността, Каракачанов трябвало отдавна да е наредил премахването на незаконните постройки в гетото във Войводиново. Именно тяхното съществуване изкара на протест жителите на пловдивското село в няколко поредни дни.

"В това гето са избиратели на ВМРО. Каракачанов сам ги е заселвал там, за да гласуват за партията му. Гето, изградено от местния лидер на ВМРО. Нали виждате сега, че гетото е празно. Някой ги е предупредил. Колко цигани са гласували за ВМРО, за да изберат техни общински съветници. Може да се провери това секция по секция къде цигани са гласували за ВМРО. Това, че са гласували за ВМРО, не е страшно. Страшното е това, че Каракачанов като вицепремиер излиза и казва, че трябва да се съборят незаконните строежи. Ми трябва да ги събориш от първия ден, ако си политик на място. Аз мога да говоря каквото си искам, но той е трябвало да действа, защото е вицепремиер. Това едно. Второто супер безидейно и нагло изказване на този човек е "няма да позволя да бият военни". Ми те пребиха военния като куче, а той сега излиза и казва как вече ще пази военните. Колкото по-бързо той си тръгне и намерим качествен човек на това място, който да има идеи, да има познания, толкова по-добре", заяви лидерът на "Воля".

В пловдивското село Войводиново се нагнети напрежение, след като двама братя роми пребиха командоса Валентин Димов.

По темата за самолетите Марешки бе категоричен, че "трябва да оправим първо образованието, здравеопазването, националната сигурност и тогава, ако останат пари, да ги харчат за изтребители".