Напрежение възникна в пленарна зала днес по време на дебатите около доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за 2017 година, които продължиха около час и половина.

Зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки обаче отново повдигна темата за "Техноимпекс" и атакува председателката на БСП Корнелия Нинова. Именно заради приватизацията на предприятието преди години през 2017 г. я обвиняваха и от ГЕРБ.

"Решението на КЕВР е същото като решението, което е взела комисия някога за "Техноимпекс". Същото е решението, което вие в предния мандат като народни представители взехте, когато внесохме 530 хил. подписа на българи, от които бяха допуснати 398 хил. редовни по темата ограбване от картелите (има предвид референдума за регулация на цените на горивата, който миналата година партията предложи - б.р.)", заяви Марешки от трибуната.

"Г-н Марешки и колегите, които продължават да "дъвкат" "Техноимпекс" - положихте всички усилия, институционални и правителствени, да ме омаскарите", отвърна Нинова.

И продължи:

"Само че не казвате как приключи това. ДАНС - невинна, Градска прокуратура - невинна, Агенция "Държавен финансова инспекция" - невинна, Главна прокуратура - невинна". Кой ми го казва? Човек със свален имунитет и няколко дела от главния прокурор за престъпления, който се разследва. Всичките ви усилия да ми докажете вина и да ми свалите имунитета не приключиха във ваша полза. "Извадете решенията на службите, че Корнелия Нинова е невинна и се запитайте защо човек със свален имунитет и няколко дела седи начело на парламента и има наглостта да отправя обвинения към хора, които минаха през цялата центрофуга и излязохме чисти от това".

След бурни дебати парламентът прие доклада на КЕВР. 102-ма депутати гласуваха "за", "против" - 48, а 4-ма се въздържаха.