Решението за връщане на мандата е на "Има такъв народ" и на Слави Трифонов. Очакваме да чуем мотивите му при конституционната процедура при президента. Дали бихме взели трети мандат, решението е на президента. Не е логично да го връчи на най-малката парламентарна група. Ние можем да носим отговорност, но не смятам, че е нормално зад гърба на най-малките да се скрият големите. Това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова.

Тя отново заяви, че биха подкрепили кабинет на промяната, предложен или от "Има такъв народ", или от "Демократична България".

"Икономическото и социалното лято ще бъде тежко, ако депутатите продължават да се разсейват за проблемите на своите избиратели и продължават да неглижират очакванията на хората", смята Мая Манолова.

Тя призова депутатите да спрат да се занимават "само с партийни маневри" и с връчването и връщането на мандати.

"Обръщам се към народните представители, към ръководството на парламента, към председателите на парламентарни групи, освен да се занимават с получаване и връщане на папки с мандати, да се заемат с това, за което бяха избрани да влязат в парламента - с проблемите на българските граждани. За съжаление в програмата на Народното събрание не виждам важните за гражданите теми", заяви Манолова.

Тя заяви, че от "Изправи се! Мутри вън!" ще настояват КЕВР да бъде изслушана в парламента заради исканото от дружествата увеличение на цените на парното и тока.

"Поискали са увеличение на парното до 138%. Увеличение на тока до 3% и предстои искане за увеличаване на водата в техните бизнес планове", поясни Мая Манолова.