"Не съм решила, но ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет на София. Това е причината за страха, за агресията, за атаките, на които съм подложена. Впрегната е цялата машина на властта. Опитите за атаки срещу мен показват страх, че ще се кандидатирам", това заяви националният омбудсман Мая Манолова пред bTV.

"Всички са се вторачили в моята кандидатура, която още не е факт, а никой не разпитва за останалите кандидати за кмет на София", каза още Манолова и допълни, че атаките срещу нея не спират.

"Приемам всякаква подкрепа от българските граждани, без да ги деля по партийна принадлежност и цвят. Какво ще работи Мая Манолова след октомври не е важно, важни за гражданите са другите теми", добави тя, като подчерта, че няма да търси подкрепа от партийни централи като БСП.

"Ако реша да се кандидатирам, ще го обявя публично".

На въпрос дали е близка със Слави Трифонов, Манолова отвърна:

"Не съм водила разговори с него, както и с никоя друга политическа сила. Не очаквам подкрепа от партийни централи. Имайте търпение".

На въпрос дали има имоти в провинцията, тя потвърди:

"Имам 120 квадрата с двор от повече от декар близо до София. Той се намира в Рударци и е публично деклариран. Аз нямам какво да крия. Имам апартамент и в кв. "Хладилника" от 94 квадрата. Аз съм под прожекторите от повече от 15 години. Всичко, което е могло да бъде проверено, е проверявано. Моите доходи са публични и нямам от какво да се притеснявам".

Манолова за пореден път защити уволнената медицинска сестра от "Токуда" Мая Илиева.

"Това е постановка съшита с бели конци. Искат да смачкат потеста на сестрите и това уволнение трябва да послужи за сплашване на непокорните. Запозната съм със становището на болница Токуда за уволнението и смятам, че фактите в него са неверни", допълни омбудсманът.