80-и ден на протест срещу правителството и главния прокурор. Заради проливния дъжд днес недоволните започнаха да се събират на площад "Независимост" по-късно от обичайното и са значително по-малко от обикновено. Няма и засилено полицейско присъствие.

Тази вечер няма видео стена на сградата на Народното събрание. Само камионът с озвучителна техника на организаторите блокира движението по бул. "Цар Освободител". Отворен обаче остана бул. "Дондуков", съобщи БНТ.

Има два палаткови лагера на мястото на протеста - единият е пред президенството, а другият - пред новата сграда на Народното събрание в бившия партиен дом. От палатките се чуват записи с призиви за оставка, а присъстващите уверяват, че и тази вечер ще има протест, предаде БНР.

Един от членовете на Отровното трио - Арман Бабикян се обърна към останалите протестиращи с думите: "Ние днес може да сме петима днес на площада, но утре може да бъдем 100 000 и това е тяхната грешка. Хунтата на Борисов си отива".

Тази вечер от група "Атлас" изразиха подкрепата си за протеста с песента "Есенни цветя", които по думите им са силни и устояват на бурите и на мъглите, и много обичат светлината, която олицетворяват всички, събрали се на протеста, предаде БТА. Музикантите заявиха, че Министерският съвет в момента е една стая с тъжни, изплашени хора, които гледат надолу, и един самодържец, който раздава посоки на развитието на това или друго министерство, казва кой да бъде "смачкан", каква поръчка да бъде направена, какво да бъде замазано в НС и на кой мегдан някой да бие тъпан. Ще си построим наша държава и тя ще е добра, тяхната е обречена, казаха още музикантите.

След като чуха химна на България, част от протестиращите се разотидоха, а други тръгнаха към Орлов мост.

 

За утре е планиран митинг-концерт, който ще се проведе от 16 часа на знаковото кръстовище, което доскоро беше дълго време блокирано от палатков лагер. Той ще бъде под надслов "Бъдеще за България - бъдеще за младите". Според организаторите концертът ще събере част от "цвета на България" - културни дейци, интелектуалци, творци, предприемачи, преподаватели. Сред участниците са групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг", учителят Теодосий Теодосиев, проф. Евгений Дайнов и други.

Заради концерта ще има промени в движението на градския транспорт, обявиха от Столична община.