"Бойко воскресе, наистина воскресе" - с това водещо заглавие излезе македонската медия "Вечер", отразявайки политическата обстановка у нас.

Статията се позовава на последното социологическо проучване на агенция "Тренд". То показва, че ГЕРБ се нарежда на първо място на парламентарните избори на 14 ноември.

Според проучване на българската информационна агенция "Тренд", ГЕРБ се връща на първо място по доверие на избирателите със силна преднина пред конкурентите на второ място, а новата политическа формация около бившите министри Кирил Петров и Асен Василев в момента има подкрепата на девет процента на избирателите, пише македонското издание.

Анкетата за предстоящите избори показва, че първото място ще бъде за партията на Борисов с 24,4%. Второто е за "Има такъв народ" със 17,5%, БСП е трета със 16,6%. ДПС получава 9,3%, "Продължаваме промяната" - новата формация на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев е с 9,1%, а последна в 47-ото НС влиза "Демократична България" с 8,5%.

Според изследването под 4-процентовия праг за влизане в парламента засега са "Изправи се, ние идваме" с 3,8%, следвани от "Възраждане "с 2,9% и ВМРО на Красимир Каракачанов с 2,2%.

Изследването сочи 53% избирателна активност на българските граждани на 14 ноември и е направено преди официалното обявяване на проекта на Петков и Василев, допълва още "Вечер".