ГЕРБ-СДС биха подкрепили Асен Василев за вицепремиер, ако ПП го предложи, заяви лидерът на СДС Румен Христов в коментар на това как ще изглежда новото правителство след ротацията.

"Предстои ротация на министър-председателя - сменят се Мария Габриел и Николай Денков. Решение на ПП-ДБ е дали Денков ще стане вицепремиер. Моето мнение е, че е по-добре да има политически фигури в следващия кабинет, за да носят отговорността пряко. Асен Василев би могъл да е вицепремиер.", заяви Румен Христов.

По думите му добре се справят с работата си и министърът на регионалното развитие и министърът на транспорта, а вътрешният министър Калин Стоянов е направил много за Шенген.

"Има министри, които не се справят с работата си, но не е коректно да се споменават имена", добави обаче депутатът от ГЕРБ-СДС по бТВ.

Румен Христов каза още, че по време на лидерската среща утре сутринта ще бъдат обсъждани и кандидатите за Конституционния съд. По думите му договорката е един да предложи ГЕРБ-СДС и един - ПП-ДБ. Той уточни, че договорките по ротацията, членовете на регулаторите и на Конституционния съд първо ще се дискутират в тесен кръг, а след това в по-широк формат.

Обсъждаме Десислава Атанасова, потвърди той неофициалните информации, че юристката от ГЕРБ, която е председател на ПГ, може да стане конституционен съдия. В същото време Христов подчерта, че тя се справя много добре като лидер на парламентарната група. Депутатът добави, че наред с нейното име в коалицията коментират и евентуалните кандидатури на Радомир Чолаков и Екатерина Захариева.

Той прогнозира, че кабинетът ще изкара пълен мандат.