Г-н Цветанов, отново бърка компютрите с компоти. Вероятно услужливо са му предоставили разпечатката от гласуването по Резолюция на Европейския парламент от 18 април 2018 г. относно напредъка по глобалните пактове на ООН за безопасна, организирана и законна миграция и относно бежанците, но г-н Цветанов не е прочел какво точно сме гласували. А сигурно не е и разбрал, че освен аз и колегите Станишев и Пирински, на 18 април в 12:13 часа колегите Асим Адемов, Андрей Ковачев, Ева Майдел, Андрей Новаков и Владимир Уручев също са подкрепили резолюцията. Започвам да се обърквам - те ли са гласували грешно, или аз правилно. Дали пък не е грешка, че съм гласувал, както евродепутатите от ГЕРБ? Това пише в писмо до медиите евродепутатът Петър Курумбашев.

"Не може да бъде одобрен документ през април, който предстои да бъде приет през декември от ООН. Между другото, обсъждането на този пакт беше в ЕП във вторник, като гласуване от ЕП ще има евентуално в следващите месеци", допълва той.

"Така като говорим за двоен стандарт на политическа партия - кое е двоен стандарт - подкрепата от евродепутатите от ГЕРБ през април, одобрението което получи Глобалният пакт от страна на 192 държави от ООН през юли, включително и България, или отказът от понеделник, тази седмица, на българското правителство да го подпише?", казва още Курумбашев.

"Усещам притеснението у г-н Цветанов, провокирано от нарастващите протести в България. Нека повторя препоръката си към него да се фокусира върху събитията в България, тъй като за него представлява очевидно допълнително усилие да обхване в дълбочина и процесите, които се развиват в Европейския парламент и ООН", завършва евродепутатът.