Срещу министъра на отбраната Тодор Тагарев нямало заплахи за убийство, а само отправени обиди. Това заявиха от "Възраждане" на брифинг в кулоарите на парламента, като посочиха, че жената на арестувания вчера Григор Димов се свързала с тях и че от три дни не знаела къде е той. 

Лидерът на партията Костадин Костадинов изчете предполагаемото съобщение на задържания за заплахи Димов, което бе определено като заплаха за убийство. Било им изпратено от жената до задържания.

"Ти българин ли си? Само да ти кажа, че войната започна през 2014 г., когато американците, на които ти удобно си се .... (нецензурна дума)... превзеха Украйна, след като свалиха Янукович и издигнаха Порошенко. А ти си един предател. Ти, изменнико, оставил ли си един патрон в тези складове, та сега, майцепродавецо, ще раздавате българските боеприпаси? Кои сте вие, бе - зомбирани, фашизирани елементи, изповядващи сатанизъм. Нали знаеш как свърши всичко това предишния път?", гласи съобщението на арестувания за заплахи към Тагарев според изчетеното от Костадинов.

По неговите думи тук липсвала заплаха за убийство, имало само обиди. "Всеки ден получаваме такива "заплахи". Ако приемем това за заплаха, при нас са хиляди, аз отдавана не ги броя. Костадинов каза също, че вече е пуснал "един такъв сигнал". По думите му с изкуствен интелект бил направен симулиран разговор, в който лидерът на "Възраждане" отправя тежки закани, но вече близо месец нямало отговор от ГДБОП. 

"В този случай един обикновен човек е арестуван. Днес ние ще направим всичко необходимо, за да разберем къде се намира и ще търсим сметка от престъпниците, които управляват държавата", добави той. 

"Отказват информация, защото очевидно човекът, написал съобщението на Тагаренко, е много опасен престъпник. Някой от вас знае ли какво е написал на лицето Тагаренко, за да бъде арестуван вече трети ден и да се говори, че ще бъде задържан за още по-дълго време", попита лидерът на "Възраждане". 

"В момента се опитваме да разберем, защото ни стана интересно, тъй като излязоха някакви публикации, че бил едва ли не част от "Възраждане", посочи още Костадинов. По думите му се оказало, че арестуваният е гражданин на Пазарджик.

Лидерът на "Възраждане" добави, че ще поискат среща още днес с министъра на вътрешните работи, защото, по думите му, не е нормално един човек да бъде държан 72 часа в ареста и никой от неговите близки, съпругата му, да не знае къде е.

Досега за 39-годишния Григор Димов е известно, че е осъждан за телесни повреди, но е реабилитиран. Той е задържан за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Поводът за задържането му е, че на 4 юли изпратил заплашително съобщение на личния профил на Тагарев в социална мрежа. Ако бъде признат за виновен, наказанието е от 1 до 6 години лишаване от свобода.