"Предложението на ГЕРБ за нова Конституция е тотална глупост. Очевидно страхът, който е обладал премиера Бойко Борисов, е голям. Не знам защо е този страх от служебно правителство", това заяви бившият регионален министър от БСП Костадин Паскалев пред bTV по повод инициативата на министър-председателя за конституционни промени.

"Моята прогноза: септември месец Борисов ще подаде оставка, ще се опитат да направят експертен кабинет с подкрепата на ДПС. Народът все повече ще бъде наясно, че триглавата змия в момента се състои от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС", каза още той. 

Паскалев обясни, че смята за абсурдно това премиерът да "мята“ през джипа стотици милиони, за да реши даден въпрос, а няма ресурс да осигури машинно гласуване.

„В една държава един политически субект е длъжен да има позиция по всички въпроси, които вълнуват хората. За няколко месеца бяха раздадени милиарди левове“, подчерта той и като пример даде инвестираните пари за изграждането на АМ „Хемус“.

По думите му средната цена на километър у нас е 11,6 млн. лв., която, отбеляза той, е значително по-висока от тази в Германия.

„И тогава си задаваме въпроса „Кои са икономическите субекти, които изграждат магистралата?“ и вторият въпрос: "Как се променя собствеността във фирмите, които изпълняват основните строителни проекти у нас?“. Ако се погледне внимателно, ще видим, че все повече се увеличава делът на офшорните фирми. Тук имаме експроприация на собствеността от хората с власт“, категоричен бе Паскалев.

Той изтъкна, че не е знаел за срещи между Кирил Добрев от БСП и депутата от ДПС Делян Пеевски. Преди дни Добрев обясни, че е имал публични срещи с него, като са обсъждани изминалите местни избори.

„Вие знаете ли къде е Делян Пеевски? 3 месеца не сме чули гък от ДПС освен защитата на студения резерв на ТЕЦ-Варна... Делян Пеевски няма да влезе в БСП през Кирил Добрев“, убеден е Паскалев.

Той уточни, че БСП е била непоследователна в политиката си през последните 4 години. Според него това се дължи на ръководството на партията, в което е и той.

„Партията проведе два вота на недоверие към кабинета на тема корупция. Сега площадите са пълни поради причината, че народът разбра, че управлението е корумпирано и ресурсът не се харчи в полза за всички, и е създадена олигархична структура, която облагодетелства, във вреда на народа, определен кръг от хора“, допълни той.