Скандалът с апартаментите на властта е най-добрият синтез на модела "ГЕРБ", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията. "Това не е просто поредното петно, което Борисов смята, че ще изчисти от костюма си, защото той вече целият е в петна", каза Нинова.

По думите й моделът "ГЕРБ" има три характеристики - корупция в закони, политически рекет на бизнеса и спестяване на пари на тези, които имат най-много. Нинова коментира, че ГЕРБ са приели закон в полза на фирма "Артекс", която евентуално след това им се отблагодарява. Няколко дни преди да си купи апартаментите, Цветанов е започнал проверка срещу тази фирма евентуално и като политически натиск, добави тя. Хората във властта чрез такива сделки не само си спестяват пари и купуват на занижени цени, а не плащат данъци, заяви още Нинова. Когато толкова дълго си бил във властта и си се самозабравил, лечението е да се махнеш от там, за да изтрезнееш, коментира тя. Лидерът на БСП каза още, че депутатите от левицата не са подкрепили поправката "Артекс" в Закона за устройство на територията.

Относно информацията за неин апартамент от 90 кв. метра, купен за 21 514 лева, Нинова коментира, че това е станало преди 18-19 г., когато нито е участвала в политиката, даже не е имала и идея да участва, камо ли да бъде председател на БСП. Затова според нея ситуацията е несравнима.

Председателят на БСП коментира актуални теми след среща с млади леви лидери от балканските страни. Тя отбеляза, че с тях са обсъдили демографската политика, екологията, двойните стандарти при храните и им благодари за споделените свежи идеи за бъдещето. Младите хора искат да бъдат чути и да бъдат съпричастни към правенето на политика, коментира Нинова.

Утре се очаква младите лидери от Балканите да се срещнат с водача на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева и да излязат с декларация за региона.