Искаме да поздравим майките на деца с увреждания за това, че 26 дни  не отстъпиха от най-милото си - детето си. Искаме да поздравим хората, които ги подкрепиха. Голямата им победа не е само оставката на Валери Симеонов, тя е щрих в една по-голяма картина. Голямата победа е събудената гражданска енергия. Преди две години това би било невъзможно.  Хората се страхуваха да имат различно мнение. Имаше апатия, че нищо не може да се промени. Голямата победа е, че чувството за справедливост надделя над страха и апатията. Затова те заслужават нашето уважение и уважението на цялата страна. Това каза Корнелия Нинова.

"Що се отнася до оставката на Валери Симеонов- тя беше задължителна, но е закъсняла, подадена под натиск и неискрена. Той заяви, че я подава за да осигури спокойствие на правителството, да не тежи като воденичен камък и  заради медийна атака, а не заради осъзната вина. Смятаме, че тази оставка няма да промени нищо, защото протестите вече са различни, ситуацията е различна. И днес, хора от много градове в страната протестират за по-високи доходи, срещу корупцията, за по-добри пътища, за по-ниски данъци, за справедливост. Тази оставка няма как да промени нещата, тъй като управляващите не искат да променят политиките. Протестите вече не са само за една или друга личност. Те са за провежданите политики, а видимо управляващите не искат да ги променят", допълни тя.  

Нинова посочи, че част от исканията на протестиращите са на бюрата на управляващите от преди месец. Според нея, те са заложени в Алтернативния бюджет на социалистите.

"Един път ги отхвърлихте, помислете си преди да гласувате втори път след една седмица, на второ четене", каза още лидерката на БСП.

 

 

 

Тя потвърди ,че БСП ще продължи да бъде изразител и вносител на част от исканията на протестите, защото те са аргументирани, разумни , подкрепени с числа и най-вече- възможни.

"Продължаваме в този дух, да представляваме тези искания там, където е мястото за тяхното решение - в българския парламент. Що се отнася до това- дали ще се регистрираме за кворум, решението ще вземем в понеделник", завърши Нинова.