"Опасност от бежанска вълна няма. Ситуацията е съвсем различна от 2015 и 2016 г. Борисов плаши с бежанци предизборно. Внушава страх у хората, за да играе Спасителя. Толкова е прозрачно. Прави го преди всички избори", отговори на въпрос на журналисти в Ямбол председателят на БСП Корнелия Нинова.

В града тя подкрепи кандидата за кмет на Ямбол Катя Георгиева и кандидатите за общински съветници и кметове на общини в областта. Нинова коментира, че екипът за Ямбол и областта на левицата е от опитни, но и от млади и енергични хора.

"Друга силна страна на този екип е, че са честни и подготвени хора. Вярвам в тях и им пожелавам успех. Ямбол и цялата област могат да се променят и това е във вашите ръце", допълни Корнелия Нинова. Тя подчерта, че левицата предлага конкретни и изпълними цели и умни, подготвени и почтени хора, които да свършат работа.

"Страхът на ГЕРБ, че губят властта прерасна в натиск, репресии и заплахи към хората. Затова ви благодаря, защото сте смели хора. Нека заедно с тази енергия и сила да променим Ямбол и най-вече да подобрим живота на всеки българин", завърши Корнелия Нинова.

"Във вашите очи виждам надежда. Израснах в този град, завърнах се тук, в Ямбол, работя и отглеждам детето си. Не искам Ямбол да остане град със затихващи функции", заяви кандидатът за кмет на Ямбол от "БСП за България" Катя Георгиева.

Тя сподели, че основната й задача ще бъде завръщането на младите хора в Ямбол и затова ще създаде програма за задържането им в града.