Зам.-председателят на ВМРО Карлос Контрера пита в позиция на страницата си във фейсбук защо "главата на хидрата" - Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов, още не са разпитани по аферата с нелегалните канали, трафик и ОПГ, тъй като и Петя Банкова, и Живко Коцев "са техни креатури и назначения".

Според Контрера, горещите скандали в "Митници" и на върха на МВР и повдигнатите обвинения на висши чиновници в държавата, показват механизмите за управление на "Промяната".

"Аферата "Живко Коцев" разкрива механизмите за управление на Промяната. Случаят е показателен как ПП-ДБ разбират и практикуват управленските механизми. Накратко - престъпно!", описва ситуацията Контрера.

Според него така "прогресивните, модерните, умно-красивите" осмислят властта, така я упражняват - в разрез със закона.

"Какво се оказва - всичко от записа се потвърждава. Брутално, безогледно ползване на властта, институциите за користни цели - в случая организирана схема за контрабанда, корупция, длъжностни престъпления. Учудващо е, че обществото приема някак случващото се едва ли не с примирение.", продължава още зам.-председателят на ВМРО.

Контрера обявява за скандално, че главният секретар на МВР участва в ОПГ и то  по времето и с участието на хора, които морализаторстват и до днес, представят се за новото в политиката, за борци с корупцията, за честни и почтени. 

"Промяната се оказа инструмент на мафията. Да не кажа самата мафия. И в челните редици - главния секретар на МВР! Какъв Шенген, бе, ненормалници! Нас във фоайето няма да ни търпят с такъв пробив в службите. Страшно безобразие, епично безобразие! Някой задава ли си въпроса, че този същият Коцев е имал пълен, неограничен, абсолютен достъп до оперативна информация, данни, разработки, специални разузнавателни средства? Защо никой не рови и разследва в тази посока - какви други ги е дробил Коцев начело на МВР?! Щом е обвиняем за ОПГ с контрабанден канал, представяте ли си какво друго е вършил с цялата информация и власт!", заявява Контрера.

Заместник-председателят на ВМРО не подминава и прокуратурата, която не искала истинска операция "Чисти ръце", като според него имало очевидно натиск и страх да се разрови до край.

"Прокуратурата, МВР, ДАНС дължат отговори, за да се очистим най-накрая от подобни клоуни във властта, от техните ментори и кукловоди! Народът чака справедливост и възмездие!", категоричен е зам.-председателят на ВМРО.