"Коалиция "Български възход" - ВМРО няма. В публичното пространство я тиражираха ВМРО, но ние никога не сме казвали, че ще бъдем в коалиция с тях". Това коментира Виолета Комитова от партията на Стефан Янев пред БНТ

Преди дни самият лидер на "Български възход" каза, че "коалиция със сигурност няма да има, но че разговорят с ВМРО и други формации за съвместно участие в изборите, "тоест за съвместни листи, да имаме участие в общи политики, приоритети, които да се защитават от бъдеща парламентарна група". ВМРО пък обявиха вчера, че прекратяват разговорите за общо явяване и общи листи с партията на Стефан Янев "поради липса на позиции по поставени въпроси и теми". 

"Новината, че ще сме в коалиция с ВМРО, я произведоха самите ВМРО. Те са се регистрирали сами за изборите, БВ също са регистрирани самостоятелно за изборите, изведнъж някой произвежда една такава новина, която се мултиплицира, включително от социологически агенции", коментира Комитова в "Денят започва".

Тя заяви, че партията ѝ е водила разговори с много хора от политически партии, професионални и правителствени организации, защото от "Български възход" смятат, че диалогът трябва да бъде изнесен в обществото.

"Проява на слабост е да крещиш и да обвиняваш без обвинения, да лепиш етикети. Българското общество ако иска да лансира партии, които всеки ден ще крещят, ще се обвиняват и няма да произвеждат нищо в полза на гражданите и бизнеса, изборите предстоят. Ако искат обаче да се борим за успокояване на топката в нашето общество, за повече сигурност, защото нашето общество страда от несигурност във всеки аспект, това минава само през редовно правителство".

Трудно е да се мисли за партньорства, защото много хора смятат, че трябва да се води разговор за приоритетите в обществото - в момента това са несигурността в обществото и инфлацията. 

"Приоритетът на БВ е инфлацията върху цените на храните. Всичко друго можем да преживеем, поскъпването на мебелите, колите и жилищата, но цената на храната, която довежда наши граждани да стоят гладни, според мен абсолютна безотговорност на политиците. Докато се карат политиците, гражданите и бизнесът ще страдат".

"Български възход" ще се яви самостоятелно на изборите, заяви отново Комитова, а листите вече се редят.