"Kомитет издига Сидеров за кмет на София, искат стоп на гей парадите" - това обяви партия "Атака" на официалната си страница във Фейсбук.

В лаконичната публикация, от която става ясно, че Волен Сидеров ще влезе в битката за столицата, се казва още:

"След вчерашните публикации в медиите за подкрепа на Йорданка Фандъкова от страна на "Атака" за предстоящите местни избори в София, с лидера на партията Волен Сидеров се свързаха множество граждани и членове на партията с искане той да бъде издигнат за кандидат-кмет на столицата".

Вчера множество медии цитираха агенция БГНЕС, която съобщи, че при посещение в Дряново той е заявил, че ще подкрепи Фандъкова, тъй като тя е най-подходящият кандидат за кмет на София и трябва да продължи да ръководи общината.

"Редно е партията "Атака" да подкрепя ГЕРБ, тъй като сме коалиционни партньори", заявил още Сидеров.

След като информаццията беше разпространена, председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков (ГЕРБ) директно отхвърли подкрепа от патриотичната формация.

"Благодаря, но няма нужда", написа той във Фейсбук.

Преди време Волен Сидеров заяви, че обмисля да се кандидатира за кмет на София, защото иска да спре гей парада, който се провежда всяка година. Не е ясно кои са членовете на комитета, който издига кандидатурата му.