Така отговори съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов на въпрос дали би взел участие във втори кабинет на Бойко Борисов, предадоха БГНЕС и БТА.

Ако има втори кабинет "Борисов", той отново няма да е коалиционен, смятат сините.
Според Костов, ако прави ремонт, премиерът ще махне някои от най-провалилите се министри, но няма да променя модела на управление. Борисов се надява това управление да издържи до президентските и местни избори, каза лидерът на ДСБ след среща на Синята коалиция.
Сините няма да влизат във властта през задната врата, тя е затворена за нас, подчерта той.

От коалицията са скептични за политическия проект на президента Георги Първанов. Според тях, той не влиза сега в политиката, защото просто не е излизал от нея и е добре да оглави такава формация, но проектът му не може да бъде демократичен и не може да им бъде конкурент.
Димитров посъветва Първанов открито да застане начело на лява прокомунистическа формация и да събере там олигарсите, които имат интерес да участват, за да е ясно всичко за обществото.
Костов добави, че на предишните избори държавният глава е участвал чрез подставени формации като ЛИДЕР и РЗС, съобщи БТА.

Партиите от Синята коалиция - ДСБ, СДС, Обединените земеделци на Анастасия Мозер, БСДП на Йордан Нихризов и Радикалдемократическата партия, ще участват заедно на местните и президентските избори догодина и при възможност да разширят съюза, за да дадат на хората право на избор. Синята коалиция ще бъде единствената дясна алтернатива на всичко, което става в страната, обяви още Димитров.

Депутатите от коалицията ще гласуват против бюджетите на НОИ и НЗОК и ще се въздържат при гласуването на републиканския бюджет за 2011 г., бе решено на партийното заседание днес, съобщи Дарик радио.
Всичко, което прави ГЕРБ, е опит да закърпят чувала на бюджета, за да изкарат догодина до местните и президентските избори, защото след това вероятно ще има нова политическа ситуация, коментира и съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров, цитиран от в. "Дневник". Той не изключи предсрочни парламентарни избори след местните и президентски избори догодина.

В края на 2011 г. пенсиите ще се обезценят и ще намалеят със 7%, прогнозира Костов. По думите му, бюджетът на социалното министерство е бюджет за купуване на гласове, защото с него се отпускат 152 млн. лева допълнително за социално подпомагане.
Мартин Димитров пък припомни, че при управлението на ОДС в най-тежката криза пенсиите са били увеличавани с процента на инфлацията.

Миналата седмица четири парламентарни комисии приеха на първо четене законопроекта за държавен бюджет за 2011 г., както и бюджетите на ДОО и НЗОК за 2011 г.