"БСП за България" подписа споразумение за общи политики и общо явяване на изборите за 46-то Народно събрание с АБВ и гражданската платформа на Георги Кадиев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В него двете формации поемат ангажимент да подкрепят програмата на "БСП за България", да обединят усилията си за общ ляв фронт, за възстановяване на държавността, за правова и социална България, за изкореняване на корупцията и промяна на модела на управление.

Досегашните партньори остават такива и името на коалицията "БСП за България" не се променя. Всички ще представят своите кандидати за народни представители. Окончателното решение ще бъде взето от Националния съвет на БСП. Продължават разговорите за разширяване на коалицията и с други партии и граждански организации. Крайният срок за регистрация е 26.05.2021 г.

 

Вчера лидерът на социалистите Корнелия Нинова посочи, че разговори са водени и с Татяна Дончева, председател на "Движение 21", която в предишните избори се яви заедно с Мая Манолова и "Изправи се! Мутри вън!".

От левицата уточниха. че досегашните партньори остават такива и името на коалицията "БСП за България" не се променя. Всички ще представят своите кандидати за народни представители.

Окончателното решение ще бъде взето от НС на БСП. Продължават разговорите за разширяване на коалицията и с други партии и граждански организации.

Крайният срок за регистрация на партии и коалиции за предстоящите избори е е 26 май.