Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че винаги е получавал подкрепа от БСП, но имало атаки от лидерката на партията Корнелия Нинова. Коментарът му пред БНТ бе по повод напрежението в партията след изключването на Георги Гергов.

Според него има критики към неговото управление от определени кръгове от БСП. Той заяви, че е поучил подкрепа от ръководството в Перник.

"Много често има трудни решения, болезнени решения. Аз не се притеснявам да ги взимам", категоричен беше той.

Атаките срещу него са от Корнелия Нинова, а не от БСП, смята той. Кметът определи лидерът на партията като много агресивна, първосигнална и злобна жена, която не търпи критика и чуждо мнение. По негово мнение Нинова е идейно неподготвена.

"Единственото, което се случва в моята партия, е разчистване на лични сметки, което е изключително жалко особено в периода преди изборите. Всички ние сме в тази партия, всички ние имаме някакви цели, някакви идеи, за да сме в БСП. Но това, което се случва в моята партия, вещае много тежка катастрофа на изборите", каза Владимиров.

Относно освобождаването на Георги Гергов, заместник-председателят на БСП-Пловдив Нина Чавдарова припомни преди дни, че в знак на протест срещу централното ръководство на партията Гергов сам напусна Националния съвет още на 18 декември. А след като той вече не членува там, няма как да бъде освобождаван.

Пред Dir.bg думите й бяха подкрепени от юриста и бивш член на НС на БСП Чавдар Георгиев, който уточни, че според член 12 партиец може да бъде изключен само от органа, в който членува - от своята основна партийна организация, от Градския съвет или от Градската организация.

Кметът на Перник коментира също така и увеличението на такса смет за селата в областта, а срещу това започна и събиране на подписка. Кметът на Перник Станислав Владимиров обясни, че дълги години разликата в селата и градовете е била драстична.

"Тук просто се изравнява такса смет и тя ще бъде далеч по-справедлива", каза Владимиров.

Предстои изграждане на втора клетка на депото за отпадъци на Перник, тъй като капацитетът на предишната се е изчерпал.

Кметът предупреди, че има риск градът да премине от водна криза в криза с боклука.