Националният съвет на "Продължаваме промяната" ще проведе заседание в сряда, на което ще бъдат одобрени съвместните листи с "Демократична България" за явяване на вота на 2 април, съобщи председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров по БНР.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков ще води листата на коалицията с ДБ в 23-МИР. В 25 МИР, наричан лидерски, традиционно излиза начело Христо Петров - Ицо Хазарта, а в 24 МИР все още не е окончателно решено кой от двамата съпредседатели на "Демократична България" ще бъде водач - Христо Иванов или Атанас Атанасов.

Гюров на свой ред, след Лена Бориславова, отрече да има задкулисие при подреждането на кандидат-депутатите, каквото обвинение отправи съпартиецът му Александър Дунчев заради отстъпеното на ДБ първо място на листата в София - област.

"Не можем да говорим за задкулисие тогава, когато има излъчен преговорен екип, определят се разпределение на места и на водещи позиции, всичко това се одобрява от Изпълнителния съвет и от Националния съвет на "Продължаваме Промяната". Така че всички стъпки са спазени и те ще минат през одобрение през всички колективни органи на партията. Не можем да говорим за никакво задкулисие", заяви Гюров.

Дунчев обвини партията в задкулисие и заяви, че всички от ПП в София област ще се оттеглят от участие в изборите, ако водаческото място бъде дадено на ДБ.

Според Лена Бориславова пък съпартиецът й предварително е знаел, че ще бъде втори в листата там и дори е дал съгласието си. Тя отчете реакцията му на емоции.

Крайният срок за внасяне на листите на политическите формации, допуснати до участие в изборите, е 28 февруари.