Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е категоричен, че ПП-ДБ ще се противопостави на евентуални опити за попълване на състава на регулаторите в предизборна обстановка. 

"Не съм съгласен с това, че сега като е мътна водата, преди изборите, да се опитаме регулаторите на бърза ръка да ги направят. Договорът беше за ясна и прозрачна процедура. От наша гледна точка няма да стане в мътна вода риба да се лови", коментира пред журналисти Петков след като вече е окончателно ясно, че отиваме на предсрочни избори. 

Той отново призова президента да ускори възможно най-много процедурата по назначаване на служебен кабинет, така че предсрочните парламентарни избори да съвпаднат с европейските, което по думите му ще спести на бюджета 100 млн. лв.

Петков отхвърли предложението на ГЕРБ да обсъдят предварително конкретна фигура за служебен премиер, която да препоръчат на президента Радев. "Всеки трябва да си поеме отговорността по конституция. Президентът - в момента е негов ред", категоричен бе съпредседателят на ПП-ДБ. 

"Аз се надявам, че в разговорите между президента и потенциалните служебни премиери, всеки потенциален кандидат ще поеме отговорността. Тук не е въпрос само на желание да си служебен премиер, а и отговорност. Надяваме се консултациите да се случат в ускорен порядък, така че да имаме шанс да спестим 100 млн.лв.

Гледайки различните варианти за премиери - нещото, което ни притеснява и трябва да променим, е, че в тези институции не трябва да има ярки политически лица. Това беше борбата - да направим всички тези институции, които в момента са политически, с експерти и независими", посочи Петков.