"Общината заслужава кмет като Искрен, който знае как да привлича инвестиции. Той беше и най-големият ни експерт в парламента по социална политика. Бил е и зам.-кмет. От вас зависи да си вземете града в ръце. Нека заедно запретнем ръкави, максимално се обединим и дадем шанс промяната да се случи с Искрен", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на събитие в гр. Ловеч в подкрепа на кандидата за кмет на общината , издигнат от ПП-ДБ, Искрен Арабаджиев. Петков подчерта, че страхът е най-лошият съветник и призова хората да гласуват по съвест, а не под натиск.

Арабаджиев заяви, че много често в разговорите си с хората се искало от него с едно изречение да ги мотивира защо да гласуват за него. "Ловеч имаше много кметове с огромно желание да направят нещо за града. Но това, което им е пречело, бе зависимостта им и завързаните ръце заради договорки и предварителни обещания.

"За първи път имате шанс да изберете човек, който ще бъде с развързани ръце и ще може да работи смело по всички натрупани през последните години проблеми", заяви Искрен Арабаджиев. Част от приоритетите му са нови работни места и по-високи доходи за ловчанлии, инфраструктура и среда на живот, модернизация на администрацията и прозрачност в работата на кмета.

"Ще бъдем проактивни. Няма да чакаме инвеститорите да дойдат наготово, а ще ходим при тях. Ще направим контакт с ловчанлии, които работят в международни и български компании, за да презентираме общината и всички налични терени със съответната инфраструктура. Ще облекчим максимално бизнеса, за да знае, че има партньор от наша страна", каза още Арабаджиев.

Снимка: ПП-ДБ

Подготвената от него и екипа му програма включва 84 конкретни, ясни и постижими точки, които ще подобрят живота на всеки жител на община Ловеч. Тя е разделена на три основни области: повече работни места и по-високи доходи; по-добро качество на живот и жизнена среда; прозрачна и ефективна администрация.

"По този начин ежедневието на всеки един жител на общината ще се подобри и тогава ще можем да се фокусираме върху големите проекти, които да дадат истински тласък на града ни", подчерта Арабаджиев. Във времето местната власт не само не успяла да привлече нови инвеститори, но и редица големи работодатели затворили врати.

Снимка: ПП-ДБ

"Трябва да сменим подхода. Общината трябва да бъде активната страна, да отиде при водещи работодатели в страната и да презентира града ни по най-добрия начин. За да се вдигат доходите по-бързо, трябва да успеем да привлечем много на брой средни работодатели, които да се конкурират за работниците. Много хора, които в момента пътуват за работа до Севлиево или Троян, биха избрали да работят в Ловеч, стига да получат поне същата заплата", сподели Арабаджиев.

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация