Кирил Петков заяви, че никога не е имало среща между него, Бойко Борисов и Алексей Петров. Той обясни, че заплахата от завой на Изток е дала мотив двамата с Асен Василев да се срещнат с Бойко Борисов след изборите. Решението да потърсят диалог било само на двамата съпредседатели на ПП и на лидерите на ДБ, подчерта той в интервю за предаването "Лице в лице" по бТВ.

"Никога не е имало среща между мен, Борисов и Алексей Петров. Не съм получавал обаждания или специфики за насрочване на срещи. Баща ми се е познавал с Алексей Петров заради каратето. Единствените хора, които взеха решение за влизане в диалог с Борисов, сме аз, Асен Василев и лидерите на "Демократична България", категоричен е съпредседателят на ПП.

"Това, което мога да кажа, е, че никакви емисари не можеха да ни повлияят. След петите избори осъзнахме, че сме втора политическа сила. Ако не седнем да говорим, отиваме на следващи избори и нищо нямаше да се промени. В служебните правителства видяхме завой на изток и връщане на корупционни практики. Първата среща беше между мен, Асен Василев и Бойко Борисов", каза Петков.

"Нито едно решение в тази сглобка не е направено от страх и корист. Движи ни само чувството на дълг", допълни той.

"Аз, Борисов и Алексей Петров никога не сме имали среща. Аз никога не съм имал обаждане от Алексей Петров", коментира Петков.

Той коментира, че е добре депутатите да излязат във ваканция по време на предизборната ваканция за местните избори - предложение, което направиха от БСП в края на миналата седмица.

"Разчертали сме всеки пленарен ден за септември. Калкулирали сме ваканциите и комисиите. Разбрали сме се и с ГЕРБ, за да можем да се движим с правилното темпо и преди местните избори да сме свършили със законите за антикорупцията, личния фалит, законите по Плана за възстановяване и развитие", каза още той.

Антикорупционният закон ще бъде приет преди местните избори, като той е синхронизиран с Европейската комисия и ще получи подкрепа от ГЕРБ, категоричен е Кирил Петков.

Петков отрече още чрез Плана за възстановяване да се насочват средства към определени фирми, близки до неговата партия.

Съпредседателят на ПП коментира и номинациите за кметове на ПП-ДБ, които се явяват заедно като коалиция и на местния вот.

Доволен съм да кажа, че не само като коалиция, а като общност се явяваме в цяла България. Имахме много спорове за кметове. Те бяха от най-хубавите спорове, защото всички бяха с брилянтни биографии. В няколко града събрахме отбор - Васил Терзиев и Борис Бонев в София, Ивайло Старибратов и Манол Пейков в Пловдив. Дава ми надежда, че ще имаме доста добри кандидати".

"Какво не се изговори за Васил Терзиев, но 30-хиляди деца са се образовали в неговите академии, както и 10 хиляди студенти", добави той.

Разкри още, че номинираният за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев планира да редуцира казината в столицата за сметка на детските градини.

"Васил Терзиев не може да е отговорен за биографията на родителите си. Номерата да се използват баби и дядовци нямат шанс. Днес си говорих с него и той каза - какво, ако има детски градини, вместо казина да имаме в София. Мисля, че може да се случи регулация на казината, за да се намали броят им", посочи Петков.

"Работа на Константин Бачийски беше връщането на "Капитан Андреево" и държавната лаборатория на границата", коментира Петков по отношение на кметските избори в Бургас.

"Това, което се случи е, че имахме много дебати в общинските листи. В Пловдив и Варна сме 50 на 50. Няма да управляваме като коалиция, а като общност", подчерта съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Очаква се ПП-ДБ да обявят кандидатите си за сметове в сряда.