Алексей Петров осигурил логистиката на срещата между Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев, на която е договорено намирането на път, за да се състави правителство, но самият бизнесмен не е присъствал на нея. Не е присъствал и бащата на Кирил Петков. Това обяви лидерът на ГЕРБ пред журналисти при посещение на болница в Бургас, което бе излъчено на живо в неговата Facebook страница. 

"Президентската институция има две основни задачи: да обединява, и ако има критики - да критикува. С първата тя не се справя, а с втората - не знам какво е имал предвид Радев, като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах (надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров), е, че той осъществи логистиката.

След арестите, и всичко останало между нас и ПП, физическата среща беше невъзможна. Алексей Петров осигури логистиката, за да можем да си говорим, като е важно да се каже, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен. Той ме убеди да преглътна арестите и всичко, в името на държавата". 

Борисов каза още, че не вярва президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров.

Относно депутата от ДПС Делян Пеевски - той участвал в срещите за съставяне на правителство на лидерско ниво. "Те държат на промяната в Конституцията заради съдебната реформа", допълни лидерът на ГЕРБ. 

Вчера дори казал на бившата депутатка от ПП Лена Бориславова и на председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, "и на останалите, съгласуваха черновата за КПКОНПИ и ще вкараме този закон в НС. Ще ги приключим тази седмица и отиваме към Конституцията", добави Борисов. 

В петък преди началото на есенната сесия на Народното събрание Борисов обяви, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков: "Той търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези 5 поредни избора, поне за законодателната рамка".

"Аз казвам истината, така че срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може някакво дори крехко доверие да си имаме. От мен предложение за пост не е получавал, по време на разговорите. Ако има нещо друго, това не е към мен въпрос".

Лидерът на ГЕРБ подчерта и, че Петров му е бил опонент в спорта: "40 години сме се карали и били в спорта, отборът му бе създаден от шефа на ДС срещу моя отбор. Още оттогава ми е битката с ДС". 

"Сегашният зам.-министър на икономиката е синът на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговорът, защото той физически не можеше да се състои. Недялко Недялков - той го доведе в централата. Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си. Спекулация е, че това правителство се дължи на Алексей Петров, но той създаде логистиката да се случи", повтори Борисов. 

На въпрос има ли някакви опасения след делото срещу Васил Божков той каза, че не е получил нито стотинка от него. "Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания", обяви Борисов и допълни: "... дойдат ли избори, Божков започва да говори. Не ви ли прави впечатление? Изведнъж беше свидетел срещу мен, и Кирил Петков беше свидетел, когато бях премиер. Хайде да попитаме каква е връзката и как се намериха тогава в Дубай", попита Борисов.

Той каза още, че няма проблем да си говори със съпредседателя на "Продължаваме промяната", но в момента бил в САЩ, а лидерът на ГЕРБ не обичал да говори по телефона.  

Относно случаят, в който съветникът на министър Тодор Тагарев - Мустафа Емин, е искал да се изведе дете от противошокова зала в "Пирогов", Борисов каза, че ако ГЕРБ управляваше, включително и министърът щял да бъде уволнен. 

Той коментира и смяната на главния секретар на МВР:

"Правилно си подаде оставката. И аз съм си подавал оставката. Животът е такъв, че всичко се връща. По-притеснителното е, че Кирил Петков е ходил в МВР. А ние се разбрахме ясно и точно - че 100% ще се подходи професионално, а не съм дал нито едно име в МВР. Така че, уговорката ни е да не се месим в МВР и то да работи професионално. Тези три години хаос доведоха до страховити неща и тези поръчкови убийства... От нула миграция, всеки ден идват бусове с мигранти. Преди три години, ако беше станала една стотна от това, вие щяхте да ме разсипете тука. Какъв Шенген?! Това е чудовищна миграция!".

В Бургас той коментира и газопровода "Балкански поток". "Аз считам, че да вземаш по 900 млн. такса всяка година в полза на държавата, е добро. Нека направим експеримент с моите критици - да обявим приватизация на "Балкански поток". Казвам, че ако от 10 млрд. лева нагоре, конкурсна долна цена, опашката ще е от тази болница (бел. ред.: УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас) минимум до Сливен от най-големите компании в света. Хайде да го приватизираме, стига сме говорили глупости - той е 100% собственост на българската държава, днес обявява правителството, прави конкурс за приватизация и приключваме с 10 млрд. лева долна цена. Според мен до към 15-20 млрд. лева ще стигне конкурсът, допълни Борисов.

В коментар за новото онкологично отделение в бургаската болница Бойко Борисов сподели, че сестра му - д-р Красимира Иванова, е болна от рак. Даде и заявка да върне български медици от чужбина в България.